28 mars 2015

Funkar, funkar inte...

Piller-pillrat idag igen. Små, små skärvor av den där lilla blå tabletten. Gått ner från 12,5 mg till vad som borde vara i närheten av 11,25. Delat en tablett i åtta delar, pillrigt som 17, och kör så tills de 8 bitarna är slut sen får det bli 10 mg - en hel tablett, jämnt och lätt och bra.

Var ledig igår. Har pytsat ut semesterdagar lite här och där i kalendern och igår var alltså en sån dag. Hade givetvis en del laner på vad jag skulle ta mig för. Så dumt, att jag aldrig lär mig... Var redan ovanligt supertrött på torsdagen med en onödigt maxad arbetsdag - eller faktiskt egentligen två onödigt maxade arbetsveckor...
Så kom fredagen och jag vart mest sängliggande faktiskt. Trist men det fanns liksom inte att göra nåt annat. Hade en grej som jag verkligen absolut ville ta mig till och det gjorde jag. Tre kolleger kommer sluta, två till månadsskiftet och en efter påsk. Och i gårkväll hade vi en hejdå-aw och det tog jag mig till. Kom dit vid fem-nånting och där satt de alla mina fina goa kolleger och det var så gött att se dem. Och vemodigt såklart. En trevlig stund, sen kom maken och vi gick ut och tog en pizza i all stillhet. Hemma till åtta. Lagom utekväll.
Och tänk, jag har orkat vara på aw en timme!

Förra veckan tog jag mod till mig och skrev en incidentrapport. Över hur min arbetssituation och (bristen på) stöd från min närmste chef varit. Incident och incident, förresten. Men det heter så och det var liksom det jag kände att jag ville lämna.
Har velat kring det där länge. Att jag borde, inte borde, ville, inte ville, vågade, inte vågade, orkade, inte orkade osv i oändligt många kombinationer... men i vilket fall är den där chefen inte kvar och kan liksom inte göra mer tänker jag. Dels så vill jag verkligen lämna min version av vad som varit. Så i fredagsförra veckan kom den iväg. Och jag har verkligne inte fått ner allt, det kunde jag snabbt konstatera efter att ha läst lite gamla skriverier. Men ändå, den är iväg och det är jäkligt skönt.

På måndag är det avstämning med T och P. Och en person till, J, som blir min närmste chef, sektionschef, från 1 april.

Två sidor står och träter i mig -  en som är väldigt positiv och tänker att det här blir skitbra. Ny chef, är i ett nytt uppdrag tillsammans med en kollega där samarbetet funkar bra och där arbetsuppgifterna känns extremt meningsfulla och där det dessutom händer en del - det gillar jag ju. Sen den andra sidan som vrålar att det här är fan inte alls bra, ny chef och vad 17 vet han?! Och dessutom hållar jag på att trappa ut den där jädra SSRI-skiten och det kan ju bli hur jävla jobbigt som helst och dessutom ska P sluta så nåt vidare stöd därifrån blir det inte längre och visst L finns ju kvar i periferin men ÄRLIGT hur mycket stöttar han egentligen - inte så mycket faktiskt, och det här uppdraget är jävligt svårt och kallas - fullt förståeligt - av kolleger i övriga landet för "självmordsuppdraget" och jag träffar kunder som verkligen har haft det helt överjävligt svårt och som behöver en hel del stöttning och vem är JAG att kunna stötta när jag inte kan stötta mig själv ens??!!
Och efter det där uppdrag granskning så är dessutom S helt jävla nojjig och tror att jag ska braka igen närsomhelst.

Som vanligt så har jag så svårt att lyss till det positiva, att liksom våga tro och lita på att jag kommer funka.

Rätt länge har jag bara litat till mig själv. Sen efter rätt långt funderande vågade jag ändå låta S få en väldigt stor betydelse, och väldigt stor tillit. Det var läskigt och härligt.
Borde varit stopp där. Borde inte haft så jävla stor tillit till P, L eller T. Men nu har jag varit dum och låtit det bli så och nu sitter jag och är fullständigt skräckslagen över att både P och T försvinner, skräckslagen över att det gör mig skräckslagen.

Lärdom:  Att bara låta S och barnen få ha betydelse. Visste det väl egentligen men nu är det generande tydligt.
6 kommentarer:

 1. Fint å lese litt om hvordan andre i samme situasjon har det. Er i gang med å blogge litt om samme tema. Desverre holdt jeg på å si...
  Men oppdaget at det var så lite å finne om emnet og at det er så mye tabu. I Norge fins jo ikke utbrenthet i diagnosesystemet en gang.

  https://hengemyra.wordpress.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var ju tråkigt att höra att du är i samma situation - men bra med fler röster om utmattning, så att det blir mindre tabu och "skamkänslor" kring det här.
   Skriv på bara!
   //T

   Radera
 2. Tack för en väldigt bra blogg i ämnet. Läst hela från dag 1 under helgen. Själv utbränd 2008 och igen 2014. Inte min business (du trappar ner) men utan SSRI kommer mina panikattacker smygande åter. SSRI läker hpa-/stress-axeln, den som får mig i obalans och kraschar när det blir för mkt. Försökt sluta 3ggr men måste nog inse att jag behöver SSRI så länge jag jobbar samt upplever livet stressigt i övrigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack :-)
   Angående SSRI så är min ståndpunkt den att det inte borde skrivas ut på indikationen utmattning.
   Att SSRI skulle "läka" HPA-axeln, var har du läst det? Serotonin är en signalsubstans i hjärnan men framförallt i magens nervsystem. HPA-axeln är ett hormonsystem. På vilket sätt är de ihopkopplade? Jag är intresserad!
   //T

   Radera
 3. Har nyligt hittat till din blogg, men uppskattar att du delar med dig av din resa. Det känns på något sätt fint att inte känna att jag är den enda med dessa erfarenheter, tankar och känslor, även om jag förstås samtidigt önskar att ingen skulle behöva gå igenom detta.
  Hoppas det går åt rätt håll för dig. Och fortsätt gärna dela med dig av dina tankar, det uppskattas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för fina ord.
   Jag förstår hur du menar med att inte känna sig ensam med hur man mår. Och finns det nåt enda med det jag skriver, som kan vara positivt för andra utmattade så är jag ödmjukt glad för det.
   //T

   Radera